Bhut Jolokia koření 50 g Zobrazit větší

Bhut Jolokia koření 50 g

300

Nový produkt

Poslední kusy skladem

Zakoupením tohoto produktu získáte až 15 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 15 věrnostních bodů , které mohou být převedeny na slevový kupón v hodnotě 2 Kč.


159 Kč

Více informací

Historie Bhut Jolokia

Pěstitelé z Indického Assamu a Chile Pepper institut analyzovali jako první u papričky Bhut Jolokia více jak 1 milion Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). A  v roce 2006 byla dokonce zařazena do Guinnessovy knihy rekordů jako nepálivější chilli paprička na světě.
 

Popis papričky Bhut Jolokia

Plody jsou protáhlé 5 - 8,5 cm dlouhé, 2,5 - 3 cm široké. Mají vlnící se povrch. Papričky dozrávají od zelené do po jasně červené zabarvení. Pěstitelské podmínky jsou stejné jako pro papričku Habanero a ostatní papriky rodu C. Chinenses. Do 90 dní od přesazení jsou lusky zelené a při 120-ti dnech v plné zralosti červené.

Mletá Bhut Jolokia má přes svou extrémní pálivost svou nezaměnitelnou a charakteristickou vůni a chuť. Je vhodná jako dochucovadlo polévek, salátů nebo gulášů. Mletou Bhut Jolokii lze také využít pro přípravu velmi pálivé chilli omáčky v případě, že nemáte po ruce Bhut Jolokii čerstvou.

Při manipulaci a uchovávání mleté papričky Bhut Jolokia mějte na paměti, že se jedná o extrémně pálivý produkt, který při  vdechnutí i při malé koncentraci velmi dráždí sliznice. Tyto účinky jsou přirovnatelné k pepřovému spreji.

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, přidali do košíku také: