Bhut Jolokia uzená 13 ml Zobrazit větší

Bhut Jolokia uzená 7g/13 ml

303

Nový produkt

1 Položka

Skladem

Zakoupením tohoto produktu získáte až 6 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 6 věrnostních bodů , které mohou být převedeny na slevový kupón v hodnotě 1 Kč.


69 Kč

Více informací

Historie papričky Bhut Jolokia

Assamští pěstitelé chilli a Chile Pepper institut analyzovali jako první u papričky Bhut Jolokia více jak 1 milion Scovilleho pálivých jednotek (SHU). A  v roce 2006 byla dokonce zařazena do Guinnessovy knihy rekordů jako nepálivější chilli paprička na světě.

Od té doby byla již na svém pomyslném trůnu nejpálivější chilli papričky dvakrát vystřídána. Nejprve ji 23.2.2011 překonala Naga Viper s 1,382,118 SHU a zanedlouho poté se o senzaci postarala Trinidad Scorpion Butch T s 1,463,700 SHU.
 

Popis papričky Bhut Jolokia

Plody jsou protáhlé 5 - 8,5 cm dlouhé, 2,5 - 3 cm široké. Mají vlnící se povrch. Papričky Bhut Jolokia dozrávají od zelené do po jasně červené zabarvení. Pěstitelské podmínky jsou stejné jako pro papričku Habanero a ostatní papriky rodu C. Chinenses. Do 90 dní od přesazení jsou lusky zelené a při 120-ti dnech v plné zralosti červené.

Mletá Bhut Jolokia uzená má přes svou extrémní pálivost svou nezaměnitelnou a charakteristickou kouřovou vůni a chuť. Je vhodná jako dochucovadlo polévek, salátů nebo gulášů. Mletou Bhut Jolokii lze také využít pro přípravu velmi pálivé chilli omáčky v případě, že nemáte po ruce Bhut Jolokii čerstvou.

Při manipulaci a uchovávání mleté papričky Bhut Jolokia mějte na paměti, že se jedná o extrémně pálivý produkt, který při  vdechnutí i při malé koncentraci velmi dráždí sliznice. Tyto účinky jsou přirovnatelné k pepřovému spreji.

Složení: mleté papričky Jolokia uzená

Původ: Indie

 

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, přidali do košíku také: